ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

απολαύστε κάθε στιγμή των διακοπών σας

Γεύση από δύο κόσμους

Το ξενοδοχείο Porto Alegre αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για εκείνους που επιθυμούν να απολαύσουν την πόλη των Χανίων χωρίς να συμβιβάσουν την δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στην παραλία, ούτε την μαγευτική θέα στην θάλασσα που ονειρεύεται ο καθένας όταν οργανώνει ταξίδι στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε στο Καλαμάκι, μία παραθαλάσσια περιοχή, μόλις 4 χιλιόμετρα από το ιστορικό κέντρο των Χανίων, ακριβώς στην μέση της απόστασης από την πόλη έως το τέλος των πιο τουριστικών περιοχών κατά μήκος του βορινού δημοφιλή παράκτιου άξονα. Αδράξτε την ευκαιρία να απολαύσετε την μεγάλη και αμμώδη παραλία, βραβευμένη με γαλάζια σημαία, ιδανική για οικογένειες, που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο καθώς και να ανακαλύψετε το παραδοσιακό χωριό Γαλατάς, γενέτειρα του παγκοσμίου φήμης συνθέτη Μίκυ Θεοδωράκη, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το ξενοδοχείο.

Πλούσιο Παρελθόν – Σύγχρονο Παρόν

Τα Χανιά είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου Νομού, με μακρά και πλούσια ιστορία και οι παλαιότερες συνοικίες χαρακτηρίζονται από ποικίλα αρχιτεκτονικά στοιχεία, επηρεασμένα από του Ενετούς, τους Τούρκους και τους Εβραίους κατοίκους που είχαν εποικήσει την πόλη κατά τους αιώνες.

Το πιο γνωστό τοπόσημο της πόλης είναι ο Αιγυπτιακός Φάρος αντικριστά από το Ενετικό λιμάνι, ο οποίος στέκεται περήφανος, αντιστεκόμενος στις καιρικές συνθήκες, διευκολύνοντας το ασφαλές διαύλου των εμπορικών πλοίων κατά τους προηγούμενους αιώνες, όταν τα Χανιά αποτελούσαν ένα κοσμοπολίτικο σταυροδρόμι μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης, του Βορρά και του Νότου της Μεσογείου.

Του Οχυρό του Φιρκά, το Κιουτσούκ Χασάν Τζαμισί, τα επιβλητικά ενετικά και τούρκικα τείχη της πόλης, οι Τούρκικες και Εβραϊκές συνοικίες με τα γραφικά διώροφα σπίτια, οι ενετικές επαύλεις και νεοκλασικά κτήρια που βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στην παλιά πόλη, συνθέτουν ένα μοναδικό αστικό τοπίο το οποίο συνδέεται με λαβυρινθώδη σοκάκια.

Σήμερα, η πόλη των Χανίων αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή, τουριστικό προορισμό διεθνώς. Γι’αυτό και πρόκειται για μία πολύ καλά οργανωμένη πόλη, πάντα έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες της και να αποκαλύψει τις ομορφιές καθώς εξερευνά κανείς είτε τα στενά πεζοδρομημένα σοκάκια και το διάσημο Ενετικό λιμάνι, είτε το σύγχρονο κομμάτι της πόλης για εμπορικές αγορές και άλλα.

Ιδανικό σημείο εκκίνησης για τις εξερευνήσεις σας

Το ξενοδοχείο Porto Alegre βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία με εύκολη πρόσβαση στον κεντρικό παράκτιο βορεινό άξονα, γι αυτό και μπορεί εύκολα να αξιοποιηθεί ως σημείο εκκίνησης για ημερήσιες εκδρομές περί του νησιού. Η Κρήτη και ο νομός των Χανίων ειδικά, προσφέρουν μία πληθώρα αξιόλογων επισκέψιμων χώρων και περιοχών, όπως ονειρικές παραλίες, επιβλητικά φαράγγια, ιστορικά μνημεία, μουσεία, παραδοσιακά χωριά, αρχαιολογικούς χώρους, πολιτιστικές εορτές κτλ, τα οποία θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα σας συναρπάσουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να δώσετε την υπόσχεση στον εαυτό σας να επιστρέψετε ξανά και ξανά! Σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι μία φορά δεν είναι ποτέ αρκετή!

Τα πάντα κοντά

Πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας, θα βρείτε ταβέρνες, σουπερ μάρκετ, φαρμακεία και όλων των ειδών τα εμπορικά καταστήματα, καθώς επίσης και μηχανήματα ATM για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Χρήσιμες πληροφορίες για τις αποστάσεις μεταξύ του ξενοδοχείου Porto Alegre Hotel σημείων άφιξης/αναχώρησης:

  • 19χλμ από το Αεροδρόμιο “Ιωάννης Δασκαλογιάννης”
  • 12χλμ από το Λιμάνι της Σούδας
  • 4χλμ από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων
  • 4χλμ από το Κέντρο της Πόλης των Χανίων